RSS
Aside
13 Nov

Lama aku tak update blog ni. Malas, takda masa, tak ada idea. Tapi kali ni aku ada idea nak kongsi entry baru. Aku nak kongsi pasal IDM atau nama panjang dia INTERNET DOWNLOAD MANAGER. Apa mende tu??? Aku takde masa nak terangkan, korang search jelah kat Google. Bagi sesiapa yang tau apa itu IDM dan rase mende tu sangat berguna sebagai software komputer anda. Teruskan membaca…

Kepada anda yang ingin mendapatkan IDM Full Version tetapi menghadapi masalah Registration atau masalah install Path pada IDM atau mungkin telah mencuba kaedah download Crack Version atau Fake Serial Number disekat atau beberapa banyak lagi perkataan “atau” yang menyakitkan hati. Jangan pening kepala kerana terlalu banyak “atau”.HaHa bleh giler woo. Jangan khuatir kerana mungkin ada cara lain yang lebih mudah. Cuma dapatkan yang original di pasaran sekarang.HaHa main-main jelah.Ok teruskan membaca…

Caranya cukup mudah. Tidak perlu beli IDM berbayar, tidak perlu download Path dan tidak perlu download IDM Crack Version. Apa yang perlu hanyalah download Versi Terbaru IDM 6.12 Trial. Versi Percubaan untuk 30 hari yang akan ditukarkan menjadi Versi Penuh sehinggalah komputer anda jahanam.HiHi…

Begini caranya :

1.   Sediakan sedikit jamuan ringan untuk mengurangkan tekanan.

2.   Download IDM Trial version disini…sini…SINILAH. Pastikan Latest Version, senang tak payah nak update lagi.

3.   Selesai proses download, disconnect internet access.

4.   Install IDM yang telah selesai proses download. Dan kini IDM Trial Version siap. Buka IDM dan klik pada Help >> About IDM untuk melihat jenis version.

5.   Masuk ke Windows Explorer atau My Computer dan pergi ke OS (C:) drive dan cari folder Windows>>System32>>drivers>>etc.

6.   Didalam etc terdapat host file. Rightclick dan pilih Properties.

7.   Klik ke Security dan tukar pilihan Group or user names. Pilih nama Administrator(NAMA-PC\Administrator) dan klik EDIT.

Imej

8.  Kemudian tukar Group or user names kepada nama pengguna, seperti dibulatan merah gambar diatas.

9.  Tanda ruangan Allow pada bahagian Full Control, Modify dan Write. Kemudian klik Apply dan seterusnya klik OK.

10. Buka kembali host file dengan menggunakan Notepad.

11. Kemudian copy semua perkataan dibawah ini.

127.0.0.1    tonec.com
127.0.0.1    http://www.tonec.com
127.0.0.1    registeridm.com
127.0.0.1    http://www.registeridm.com
127.0.0.1    secure.registeridm.com
127.0.0.1    internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    http://www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1    mirror2.internetdownloadmanager.com

12.  Pastikan mengikut susunan yang betul.  Kemudian paste pada notepad.

Imej 

12.  Paste perkataan tadi dibawah barisan terakhir ” #   ::1   localhost “

13.  Save Notepad dan exit.

14.  Buka IDM dan pergi ke registration.

15.  Jika IDM anda memaparkan notis blocked. Tekan OK. Jika IDM anda tidak blocked, pergi ke ruangan Registration.

Imej

16.  IDM Registration akan terpapar selepas itu. Masukkan Nama Dan Email anda.

RLDGN-OV9WU-5W589-6VZH1
HUDWE-UO689-6D27B-YM28M
 
UK3DV-E0MNW-MLQYX-GENA1
 
398ND-QNAGY-CMMZU-ZPI39
 
GZLJY-X50S3-0S20D-NFRF9
 
W3J5U-8U66N-D0B9M-54SLM
 
EC0Q6-QN7UH-5S3JB-YZMEK
 
UVQW0-X54FE-QW35Q-SNZF5
 
FJJTJ-J0FLF-QCVBK-A287M

17.  Masukan Serial Number. Copy Paste salah satu serial number yang diberi diatas.

18.  Sebelum itu pastikan sekali lagi Internet Access anda telah dimatikan. Seterusnya tekan OK.

19.  Anda akan lihat Proses Registration ini cuba menyambung kepada internet jika IDM anda pernah diblok sebelum ini.. Klik pada simbol X (pangkah) dengan segera jika ini berlaku. IDM anda akan hack dengan sendirinya menjadi Full Version.

20.  Abaikan jika terdapat notis update pada IDM anda selepas itu.

21. Masuk kembali ke IDM dan anda akan lihat IDM Trial sudah bertukar kepada IDM Full.

Imej

22. IDM anda kini siap dengan versi penuh. Untuk mengelakkan Registration anda disekat, jangan lakukan update secara terus melalui IDM.

SELAMAT MENCUBA….GEREKZ SECHH….

Tukar IDM Trial ke IDM Full

 
15 Komen

Posted by di 13/11/2012 in sharing

 

Label: , , ,

15 responses to “Tukar IDM Trial ke IDM Full

  1. yohanesaltamiranokendari

    20/06/2013 at 5:56 AM

    terima kasih banyak,,
    saya senang sekali,,

     
  2. jamaliah

    27/11/2013 at 9:25 AM

    tima kasih banyak2…sangat2 membantu…

     
  3. dad

    13/12/2013 at 11:55 AM

    thx bgt

     
  4. fara wawa

    01/01/2014 at 3:20 PM

    wow..thanks a lot..love u more

     
    • gerekz

      01/01/2014 at 3:26 PM

      luv u too a lot

       
  5. Arif Nasri

    09/06/2014 at 1:26 AM

    thank you boss

     
  6. rein29

    28/08/2014 at 9:31 PM

    Thanks for the information, it’s really help me to change IDM to full version🙂

     
  7. Z

    11/09/2014 at 5:26 PM

    Kalau dah full version ni, lepas 30 hari/habis trial, IDM ni boleh continue macam biasa ke cemane.

     
    • gerekz

      11/09/2014 at 6:07 PM

      Z.. klu dah jd full version mksudnya dah xde lg trial version. So dah xde lg tempoh trial 30 hari.

       
      • kaio

        30/03/2016 at 7:52 PM

        trial dah tamat tempoh 30hari.. pastu dia minta nama,email n numb siri
        numb siri semua dah try 1pun tak mjadi

         
  8. Tanpa Nama

    16/10/2014 at 11:17 AM

    thanks

     
  9. nana

    11/11/2014 at 12:53 PM

    tak ganggu sistem komputer ker…sebab nak download kat kompter ph\jbat..hehehe

     
  10. Aisyah

    21/12/2014 at 3:27 PM

    benda ni selalu dapat detect tak fake serial number?

     
  11. Dinar

    05/02/2015 at 2:14 PM

    nper biler restart pc balik… idm kner block semula…

     
  12. wwn

    23/04/2015 at 4:19 PM

    Trima kasih, work banget! saya dari indonesia salam knal!

     

ada apa-apa comment ?

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: